Categories

Archive

Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Hierbij een samenvatting van de afgelopen week

We filmen de testpersoon samen met het scherm waarop hij of zij reageert. Het scherm laat een video zien van 24 beelden per seconde. Eerst gebruikte we een normale camera om dit beeld en de testpersoon te filmen, maar het bleek dat deze camera ook maar 24 beelden per seconde filmde. Omdat de camera en het beeld met ieder 24 beelden per seconde nooit synchroon lopen, is het nooit te achterhalen wat de reactietijd van de testpersoon is. Daarom hebben we een hoge snelheidscamera gehuurd. Deze Speedcam filmt 200 beelden per seconde en daarom kunnen we in slow motion precies zien wanneer het volgende frame in beeld verschijnt en hoe lang de testpersoon er over doet voordat hij of zij reageert op wat er te zien is op die frame. Zo meten we exact de reactietijd van deze persoon. Dit synchroniseren we met het motion tracking system. Het versturen van de data van de Speedcam naar de computer vergt veel tijd. Hierop moeten de testpersonen elke keer wachten nadat ze op een filmpje hebben gereageerd. Dit duurt zo lang omdat er in de computer een te trage netwerkkaart zit. Daarom begonnen we maandag met het proberen of deze data ook naar een andere computer overgezet kon worden die een snellere netwerkkaart heeft. Deze computer bleek echter een tragere processor en harde schijf te hebben dus dit was geen goede oplossing. We hebben daarna nog drie personen getest. Ieder heeft drie verschillende spellen gedaan op twee resoluties. We kozen ervoor om niet drie resoluties te doen persoon omdat dit te lang zou duren en we daardoor met concentratieverlies van de testpersonen te maken hebben. Dinsdag zijn we verder gegaan met de experimenten met een andere opzet. Elk persoon doet vanaf dinsdag twee van de drie spellen in drie verschillende resoluties (VGA, HD en 4K). Op deze manier filteren we de verschillende reactietijden per persoon er nog meer uit en specificeren we onderzoek meer op de verschillen in resoluties.  De films duren tussen de 3 en 1 minuut en elk persoon doet zes spellen dus het onderzoek zou niet zo lang moeten duren per persoon, maar doordat we de data van de Speedcam na elke opname naar de computer moeten doorsturen komen gemiddeld op 45 minuten uit per persoon. Tot nu toe hebben we zeventien personen gedaan. We hopen er vandaag nog 5 te doen en dan gaan we morgen beginnen met analyseren van de data. We hebben de data van het motion tracking system, de speedcam en de normale camera. Deze data gaan we naast elkaar leggen

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft